
Maissuppe, eller corn chowder, er en deilig og kremet suppe som passer like godt på en kald vinterdag med hermetisk mais som på en varm sommerdag med sesongens ferske mais. Server med nystekte grove scones – enkelt og veldig, veldig godt!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 20-40
Kcal 540 pr porsjon (en prosj suppe og en scones)
Ingredienser
Suppe
- 1 stk løk
- 1 stk gulrot
- 2 stk potet, store
- 600 g hermetiske maiskorn eller ferske mais
- 2 ss nøytral olje
- 8 dl vann
- 1 terning buljongpulver
- 2 dl lett matfløte 10% fett
- 4 ss gressløk
Grove scones
- 100 g hvete/speltmel
- 100 g sammalt hvete/spelt
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 1 ss sukker
- 2 ss nøytral olje
- 1 dl skummet melk
Slik gjør du
- Start med å forberede sconesen: Ha mel, bakepulver, salt og sukker i en bakebolle og bland sammen. Ha i olje og melk og rør sammen deigen. Er den litt klissete så kan du tilsette litt mer hvetemel.
- Ha deigen over på et stekbrett med bakepapir og form den til en rundt kake (2-3 cm tykk), og skjær rektangelet i fire like deler, men ikke skjær helt igjennom.
- Stek midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
- Rens løk, gulrot og potet, og skjær i biter. Sil vekk laken fra de hermetiske maiskornene, hvis du bruker hermetisk mais.
- Fres løken i en gryte med olje til løken er blitt blank. Ha i maisen, potet- og gulrotbitene i kjelen, sammen med vann og buljong. La det småkoke til potetbitene er møre. Hold gjerne av litt av maisen til servering, hvis du ønsker litt ekstra biter av mais i suppen din for ekstra tekstur.
- Ha i fløte og kjør suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en blender. Smak til med litt salt og pepper etter eget ønske.
- Server suppen i skåler toppet med finhakket gressløk og nystekte scones. Du kan også smaksette suppen med litt lime og toppe den med litt ekstra grønn chili hvis du liker det litt sterkt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.