
Brødet inneholder mye havre og er derfor svært næringsrikt. Kesam gjør det ekstra saftig. Man kan også bruke yoghurt av ulike slag. Et skikkelig godt glutenfritt brød som passer til både frokost, lunsj og kvelds.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 20 min
Kcal 170 pr porsjon
Kcal per 100 gram 153
Ingredienser
- 2 dl havremel el. knust havregryn
- 2 dl havregryn
- 2 ts bakepulver
- 2 ss sukrin kan sløyfes
- 0,5 dl vann
- 1,5 dl kullsyrevann eks. Farris/Bris
- 3 ss mager kesam el. yoghurt av ulike slag
- 0,5 ts salt
- havsalt til topping
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og kesam og rør godt. La det stå i et par min for at havregrynene skal trekke til seg væske. Dette er svært viktig slik at ikke brødet skal renne ut og bli tynt. Hell så deigen over på et bakebrett med bakepapir og smør den utover med en slikkepott til en firkant på ca 25x25 cm. Topp med havsalt eller urter etter smak.
- Stekes midt i ovnen i ca 13 min. Avkjøles på rist.
Notater
Ønsker du et mer proteinrikt brød kan du erstatte 1 del vann med 1 egg.
Brødet smaker best nystekt. Men det kan legges i kjøleskap eller fryses. Brødristeren er ypperlig til oppvarming fra frys.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok".
Klikk her for å bestille boken.
