
En pai behøver ikke være full av kalorier for å smake godt! Denne paien med mager paibunn, lettmelk og skinke er full av smak og gjør det enkelt å velge lett.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min
Kcal 354 kcal pr porsjon
Ingredienser
Paibunn
- 125 g speltmel/hvetemel
- 50 g flytende margarin
- 75 g Cottage cheese
- 2 ss vann
Fyll
- 100 g kokt skinke
- 100 g frisk sjampinjong
- 1 ss olje
- 0,5 stk rød paprika
- 50 g revet halvfet hvitost
- 2 stk egg
- 2 dl lettmelk
- 2 stilker finhakket frisk timian
Slik gjør du
- Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann for hånd eller hurtigmikser. Form deigen til en flat, tykk kake pakk den i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter, gjerne lenger (deigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke). Trykk deigen ut i en stor eller flere små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C. Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purre i strimler. Riv osten. Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.