
Pai kan være en riktig kaloribombe med kremfløte og store mengder fet ost. Her er en pai med mager paibunn. Fyllet er laget av mager skinke og lettmelk. Den gode smaken gjør at det er enkelt å velge lett.
Porsjoner: 4
Tidsbruk over 60 min
Kcal 354 kcal pr porsjon
Ingredienser
Mager paibunn
- 125 gram speltmel/hvetemel
- 50 g flytende margarin
- 75 g Cottage cheese
- 2 ss vann
Fyll
- 100 g kokt skinke
- 100 g frisk sjampinjong
- 1/4 stk purre
- 0,5 stk rød paprika
- 50 g halvfet hvitost
- 2 stk egg
- 2 dl lettmelk
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter eller over natten.
- Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C.
- Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purren i strimler. Riv osten.
- Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
- Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.