
Når du trenger snarlaget mat kan denne retten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken. På kort tid har du altså mat som helt fantastisk.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 800 g lettsaltet torsk
- 400 g grønnkål, vakset og grovhakket
- 2-3 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0,5 ss pepper
- 3 poser byggris
- 100 g grovhakkede mandler
Slik gjør du
- Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann, 12-15 minutter.
- Rens fisken for finner og bein og skjær til porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. Fisken skal trekke i 8-9 minutter.
- Fiskens trekketid (koketid) avhenger av størrelse på fiskestykkene men den beste indikasjonen på at fisken er ferdig er at den akkurat begynner flaker seg.
- Varm opp halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne og stek grønnkål til den akkurat faller sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Anrett grønnkål på tallerkener og topp med byggris og grovhakkede mandler. Ringle over med god olivenolje før servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.