Hjem
Lettsaltet torsk med grønnkål og byggris

Lettsaltet torsk med grønnkål og byggris

Når du trenger snarlaget mat kan denne retten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken. På kort tid har du altså mat som helt fantastisk.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk
  • 400 g grønnkål, vakset og grovhakket
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ss pepper
  • 3 poser byggris
  • 100 g grovhakkede mandler

Slik gjør du

  • Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann, 12-15 minutter.
  • Rens fisken for finner og bein og skjær til porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. Fisken skal trekke i 8-9 minutter.
  • Fiskens trekketid (koketid) avhenger av størrelse på fiskestykkene men den beste indikasjonen på at fisken er ferdig er at den akkurat begynner flaker seg.
  • Varm opp halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne og stek grønnkål til den akkurat faller sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Anrett grønnkål på tallerkener og topp med byggris og grovhakkede mandler. Ringle over med god olivenolje før servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!