Hjem
Lavkarbobrød

Lavkarbobrød

Med nøtter, frø og egg lager du dette spennende og energirike brødet helt uten mel.
Porsjoner: 20 skiver
Tidsbruk over 60 minutt
Kcal 333 pr skive (75 gram)

Ingredienser

  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g mandler
  • 100 g usaltede pistasjnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 7 stk egg
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt

Slik gjør du

  • Bland hasselnøtter, valnøtter, mandler, pistasjnøtter, gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og havregryn i en bolle.
  • Visp egg, olje og salt lett sammen i en annen bolle og hell blandingen over nøtte- og frøblandingen. Rør alt godt sammen.
  • Legg bakepapir i bunnen og langs kantene på en brødform (1 ½ l) og hell røren i formen. Bruk en skje eller liknende til å jevne ut overflaten.
  • Sett formen midt i forvarmet ovn på 175 °C og stek det i ca. 50 minutter. Bruk en skarp kniv og løsne brødet fra formen om det sitter fast. Hvelv det på en rist og avkjøl helt.
  • Skjær brødet i tynne skiver (du får ca. 20 skiver). Frys ned det du ikke skal spise de nærmeste dagene (legg gjerne et mellomleggspapir mellom hver skive) og ta ut det du trenger. Skivene tiner raskt på kjøkkenbenken.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!