Hjem
Lapskaus

Lapskaus

Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm lapskaus faller garantert i smak hos liten og stor.
Porsjoner: 4
Tidsbruk over 60 min
Kcal 404 kcal pr porsjon

Ingredienser

  • 800 g storfefkjøtt av høyrygg eller bog, uten bein
  • 2 ss smør
  • 10 dl vann
  • 1 stk buljong
  • 800 g potet
  • 3 stk gulrot i terninger
  • 150 g kålrot
  • 150 g persillerot
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  • Skjær kjøtt i terninger og brun det i flere omganger i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en kjele og hell på vann og buljongterning. Kok opp og senk temperaturen noe, kjøttet skal bare trekke. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer.
  • Skrell potet og grønnsaker, og skjær dem i terninger. Ha terningene i en middels stor kasserolle. Ha i det kokte kjøttet og 3/4 deler av kraft fra trekkingen.
  • Om du ikke har nok kraft igjen etter trekking kan du tilføye vann til du har nok. Kok opp og la lapskausen småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
  • Server med grovt brød eller flatbrød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!