Hjem
Langpannebrød med havre og spelt

Langpannebrød med havre og spelt

Herlig brød som metter godt. Kan brukes til frokost og lunsj, eller tilbehør til supper og salater.
Porsjoner: 24 ruter

Ingredienser

  • 500 g sammalt spelt fin
  • 200 g havremel (kan male opp havregryn)
  • 200 g protein og fibermel
  • 7 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 25 g fersk gjær
  • topping, gresskarkjerner, valmuefrø, linfrø, pinjekjerner Bruk det du ønsker til topping.

Slik gjør du

  • rør ut gjør og honning i lunket vann
  • bland inn alle ingrediensene
  • Sett delen til heving i 60 min
  • fordel delen i en langpanne
  • bruk kniv og marker ruter i deigen
  • Ettehev i 30 min
  • Pensle deigen med melk før steking
  • bland sammen det du ønsker å toppe brødet med og strø over.
  • stekes på 200 grader i 20-25 min.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!