
«Alla pizzaiola» betyr røft oversatt «på pizzavis», noe som ofte involverer en tomatsaus. Lammekoteletter på pizzavis blir servert med en kraftig tomat- og paprikasaus. Med litt godt brød ved siden av er det en velkommen avløser for lørdagspizza.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 4 stk lammekoteletter
- 2 ss olivenolje til steking
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts tørket oregano
Tomat- og paprikasaus
- 1 stk finhakket løk
- 2 båter finhakket hvitløk
- 1 stk hakket paprika
- 1 ss olivenolje til steking
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hakkede tomater
- 10 stk sorte oliven, delt i to
- 2 ss kapers
- 0,5 stk sitron i båter
Slik gjør du
- Begynn med sausen. Fres løk, hvitløk og paprika i en stekepanne med olje til den er blank og myk. Ha i tomatpuré og hermetisk tomat. La sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner litt. Tilsett oliven og kapers.
- Stek lammekoteletter i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og tørket oregano.
- Legg lammekoteletter på et fat med pastasaus. Server med sitron og pynt med frisk oregano.
- Retten kan serveres med pasta eller ferskt brød. Sausen kan også brukes som pizzasaus – derav navnet.