Hjem
Lammekoteletter alla pizzaiola

Lammekoteletter alla pizzaiola

«Alla pizzaiola» betyr røft oversatt «på pizzavis», noe som ofte involverer en tomatsaus. Lammekoteletter på pizzavis blir servert med en kraftig tomat- og paprikasaus. Med litt godt brød ved siden av er det en velkommen avløser for lørdagspizza.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk Under 20 min

Ingredienser

  • 4 stk lammekoteletter
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts tørket oregano

Tomat- og paprikasaus

  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk hakket paprika
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 10 stk sorte oliven, delt i to
  • 2 ss kapers
  • 0,5 stk sitron i båter

Slik gjør du

  • Begynn med sausen. Fres løk, hvitløk og paprika i en stekepanne med olje til den er blank og myk. Ha i tomatpuré og hermetisk tomat. La sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner litt. Tilsett oliven og kapers.
  • Stek lammekoteletter i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og tørket oregano.
  • Legg lammekoteletter på et fat med pastasaus. Server med sitron og pynt med frisk oregano.
  • Retten kan serveres med pasta eller ferskt brød. Sausen kan også brukes som pizzasaus – derav navnet.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!