
Mange husker denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk over 60 min
Kcal 656 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 1 kg Lammeskiver eller grytekjøtt av lam med bein
- 6 dl vann
- 1,5 ts salt
- 2 stk Gulrot
- 2 stk persillerot
- 1 stk blomkål
- 1 stk purre
- 6 dl kraft fra kjøttet
- 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
- 2,5 ss lettrømme
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
- Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.
- Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.