Hjem
Lammefrikassè

Lammefrikassè

Mange husker denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk over 60 min
Kcal 656 kcal pr porsjon

Ingredienser

  • 1 kg Lammeskiver eller grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk Gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk purre
  • 6 dl kraft fra kjøttet
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  • Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
  • Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.
  • Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!