
Laksetartar er en frisk og enkel forrett som godt kan forberedes i god tid. Vi har brukt en blanding av fersk, gravet og røkt laks, men du kan gjerne bruke bare fersk laks. Fersk ørret er et finfint alternativ!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 200 g laksefilet uten bein
- 100 g gravlaks
- 100 g røkelaks
- 0,5 stk saften av sitron
- 1 ss hakket frisk dill
- 1 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
Til servering
- 1 stk rødløk
- 1 kvist frisk dill
- 0,5 stk sitron i båter
- 12 stk rugkjeks
Slik gjør du
- Finhakk fisken ved først å skjære den i skiver, deretter i strimler og til slutt i små, små biter. Bland inn sitronsaft og hakket dill, og smak til med salt og pepper.
- Finhakk rødløk.
- Anrett tartaren på tallerken med hakket løk, dill og sitronbåt. Server små rugkjeks til.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.