Hjem
Lakseruller

Lakseruller

Smakfulle, små munnfuller! Lakserull er den perfekte retten på tapasbordet. Deilig, røkt laks fylt med myk ostekrem, servert på sprøtt knekkebrød. Nam!
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 150 g røkelaks
  • 2 ss kremost naturell
  • 2 ss creme fraiche, 18%
  • 0,5 stk vårløk
  • 0,25 ts revet sitronskall
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss sesamfrø
  • ca 80 g knekkebrød eks. Din stund med havsalt og Chia

Slik gjør du

  • Legg røkelaksskivene utover på plastfolie i et rektangel. Pass på at skivene overlapper hverandre og dekker hele rektangelet.
  • Bland sammen crème fraîche og kremost naturell, Bruk eventuelt en stavmikser eller en håndmikser for å få blandingen myk og jevn.
  • Ha i finhakket vårløk, revet sitronskall og sitronsaft, smak til med grovkvernet pepper. Rør alt sammen.
  • Smør blandingen på lakseskivene. Rull sammen, og stram til folien. Legg rullen i kjøleskap i 20-30 minutter.
  • Kutt gressløk og bland sammen med sesamfrø. Pakk ut lakserullen og dryss over blandingen på alle sider.
  • Skjær i 1-2 cm tykke skiver. Legg skivene på en bit godt knekkebrød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!