
Smakfulle, små munnfuller! Lakserull er den perfekte retten på tapasbordet. Deilig, røkt laks fylt med myk ostekrem, servert på sprøtt knekkebrød. Nam!
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 150 g røkelaks
- 2 ss kremost naturell
- 2 ss creme fraiche, 18%
- 0,5 stk vårløk
- 0,25 ts revet sitronskall
- 0,5 ts sitronsaft
- 2 ss finhakket frisk gressløk
- 1 ss sesamfrø
- ca 80 g knekkebrød eks. Din stund med havsalt og Chia
Slik gjør du
- Legg røkelaksskivene utover på plastfolie i et rektangel. Pass på at skivene overlapper hverandre og dekker hele rektangelet.
- Bland sammen crème fraîche og kremost naturell, Bruk eventuelt en stavmikser eller en håndmikser for å få blandingen myk og jevn.
- Ha i finhakket vårløk, revet sitronskall og sitronsaft, smak til med grovkvernet pepper. Rør alt sammen.
- Smør blandingen på lakseskivene. Rull sammen, og stram til folien. Legg rullen i kjøleskap i 20-30 minutter.
- Kutt gressløk og bland sammen med sesamfrø. Pakk ut lakserullen og dryss over blandingen på alle sider.
- Skjær i 1-2 cm tykke skiver. Legg skivene på en bit godt knekkebrød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.