
En vært barnevennlig fiskerett. Her kan man bruke de grønnsakene man har. Ovnsbakte grønnsaker smaker fortreffelig.
Porsjoner: 6 personer
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 492 pr porsjon
Kcal per 100 gram 130
Ingredienser
- 6 stykker laks eller annen fet fisk
- 3 stk gulrøtter
- 6 stk poteter
- 2 bokser mais à 198 g
- 1 dl matfløte
- 1 stk hønsebuljong
- 1 ss maisenna
- 1 stk rødbet
- 50 g sellerirot
- 0,5 stk brokkoli
- 0,5 stk søtpotet
- 0,5 stk paprika
- ca 3 ss rapsolje
- havsalt
- tørket oregano
- frisk koriander
Slik gjør du
- Hell over alt fra maisboksene inkludert væsken som er i. Tilsett fløten og hønsebuljongen. La dett få et oppkok på sterk varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 min. Ha i maisenna og rør godt sammen. La varmen stå på det laveste frem til servering. Har man god tid, vil stuingen tykne naturlig uten maisenna. Man kan fort ta noe tid.
- For å gjøre denne rekken enkel å tilberede trenger du 3 ildfaste former.
- Start med å skjære potetene og gulrøttene i båter. Legg dem i en form og hell over 2 ss olje, litt havsalt og tørket oregano.
- Skjær resten av grønnsakene i passe biter og ha på 1 ss olje og havsalt som blandes godt sammen i den andre formen.
- Fisken legges klar i den tredje ildfaste formen. Strø litt salt over.
- Sett potetene og grønnsakene inn i en forvarmet ovn på 200 grader på varmluft i ca 35-40 min. Rør en gang og to i løpet av steketiden. Når det brukes varmluft, kan det brukes to rister i en ovn. Dette gjør det enkelt å bruke 3 former samtidig. Sett inn fisken de siste 10-15 min (avhenger av størrelsen på fiskestykkene).
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok".
Klikk her for å bestille boken.
