Hjem
Laks med maisstuing

Laks med maisstuing

En vært barnevennlig fiskerett. Her kan man bruke de grønnsakene man har. Ovnsbakte grønnsaker smaker fortreffelig.
Porsjoner: 6 personer
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 492 pr porsjon
Kcal per 100 gram 130

Ingredienser

  • 6 stykker laks eller annen fet fisk
  • 3 stk gulrøtter
  • 6 stk poteter
  • 2 bokser mais à 198 g
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk hønsebuljong
  • 1 ss maisenna
  • 1 stk rødbet
  • 50 g sellerirot
  • 0,5 stk brokkoli
  • 0,5 stk søtpotet
  • 0,5 stk paprika
  • ca 3 ss rapsolje
  • havsalt
  • tørket oregano
  • frisk koriander
JA

Slik gjør du

  • Hell over alt fra maisboksene inkludert væsken som er i. Tilsett fløten og hønsebuljongen. La dett få et oppkok på sterk varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 min. Ha i maisenna og rør godt sammen. La varmen stå på det laveste frem til servering. Har man god tid, vil stuingen tykne naturlig uten maisenna. Man kan fort ta noe tid.
  • For å gjøre denne rekken enkel å tilberede trenger du 3 ildfaste former.
  • Start med å skjære potetene og gulrøttene i båter. Legg dem i en form og hell over 2 ss olje, litt havsalt og tørket oregano.
  • Skjær resten av grønnsakene i passe biter og ha på 1 ss olje og havsalt som blandes godt sammen i den andre formen.
  • Fisken legges klar i den tredje ildfaste formen. Strø litt salt over.
  • Sett potetene og grønnsakene inn i en forvarmet ovn på 200 grader på varmluft i ca 35-40 min. Rør en gang og to i løpet av steketiden. Når det brukes varmluft, kan det brukes to rister i en ovn. Dette gjør det enkelt å bruke 3 former samtidig. Sett inn fisken de siste 10-15 min (avhenger av størrelsen på fiskestykkene).
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok". Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!