Hjem
Laks med kokos og lime

Laks med kokos og lime

Kombinasjonen av laks, revet fersk kokos og gresk yoghurt med lime er så å si nesten uslåelig. Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 630 kcal pr porsjon

Ingredienser

Fisk

  • 600 g laksefilet
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 50 g fersk kokos (fra kokosnøtt)

Yoghurtdressing

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 stk finrevet skall av lime
  • 16 stk frisk asparges
  • 1 ts salt

Ris

  • 200 g langkornet middagsris med villris
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bland yoghurt og finrevet limeskall i en liten bolle og sett bollen i kjøleskapet. Fjern skallet på kokosnøtten og riv kokoskjøttet på et rivjern. Del laksefilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett eller i en ildfast form. Pensle fisken med sesamolje og krydre med salt og pepper. Fordel revet kokos på toppen av laksestykkene og sett formen i stekeovnen. Stek laksen i 8 minutter. Kok ris etter anvisning på pakken. Skrell nederste del av aspargesene og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-4 minutter (avhengig av tykkelse). Server laksen med nykokt asparges, yoghurtdressing, ris og noen båter med lime.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!