
En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker – perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 600 g laksefilet
- 3 ss soyasaus
- 1 stk lime
- 1 ss revet frisk ingefær
- 2 dl fullkornsris
- 1 bunt vårløk
- 2 stk gul paprika
- 1 stk rødløk
- 3 båter finhakket hvitløk
- 150 g frisk sjampinjong
- 1 boks hermetiske bambusskudd
- 3 ss olje til steking tilpasses
Woksaus
- 0,5 dl soyasaus
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 ts maisenna
Slik gjør du
- Skjær fisken i terninger og ha dem i en bolle. Hell over soyasaus, limesaft og revet ingefær og bland godt. La stå i minst i 10 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Kutt vårløk, paprika og sjampinjong i biter og rødløk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
- Varm en wokpanne eller dyp stekepanne med litt olje. Løft fisketerningene ut av marinaden og tørk dem med litt tørkepapir. Ta vare på marinaden. Stek lakseterningene i litt av oljen til de er gylne på alle sider. Krydre med litt salt og pepper. Legg bitene over på en tallerken.
- Varm pannen på nytt og ha i litt mer olje. Stek grønnsakene raskt på høy temperatur i noen minutter.
- Bland soyasaus, fiskebuljong og maisenna med restene av marinaden. Hell den over grønnsakene.
- Legg fiskebitene tilbake i wokpannen og la alt bli gjennomvarmt.
- Server rykende varm sammen med den kokte risen.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.