Hjem
Laks i wok

Laks i wok

En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker – perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk Under 20 min

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk gul paprika
  • 1 stk rødløk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 3 ss olje til steking tilpasses

Woksaus

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 ts maisenna

Slik gjør du

  • Skjær fisken i terninger og ha dem i en bolle. Hell over soyasaus, limesaft og revet ingefær og bland godt. La stå i minst i 10 minutter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Kutt vårløk, paprika og sjampinjong i biter og rødløk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
  • Varm en wokpanne eller dyp stekepanne med litt olje. Løft fisketerningene ut av marinaden og tørk dem med litt tørkepapir. Ta vare på marinaden. Stek lakseterningene i litt av oljen til de er gylne på alle sider. Krydre med litt salt og pepper. Legg bitene over på en tallerken.
  • Varm pannen på nytt og ha i litt mer olje. Stek grønnsakene raskt på høy temperatur i noen minutter.
  • Bland soyasaus, fiskebuljong og maisenna med restene av marinaden. Hell den over grønnsakene.
  • Legg fiskebitene tilbake i wokpannen og la alt bli gjennomvarmt.
  • Server rykende varm sammen med den kokte risen.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!