
Rødt, oransje, grønt – og magert! En herlig, fargerik kyllingsalat du kan spise med god samvittighet. Søtpotet og quinoa gjør salaten ekstra mettende.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Kcal 638 pr porsjon
Ingredienser
- 350 g kyllingfilet
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 1 ss margarin til steking
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 1 stk søtpotet
- 2 ts olje til steking
- 1 pk brokkolini à 180 g
- 0,5 stk granateple
- 1 stk avokado
- 80 g grønnkål
- 1 ts olje
- 1 potte spirer til servering
Slik gjør du
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. La filetene hvile litt før du skjærer dem i store terninger.
- Skyll quinoa i kaldt vann i et fint dørslag (dette vil gjøre den mindre bitter). Kok den i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, ca. 15 minutter. Hell av kokevannet og sett til side for avkjøling.
- Skjær søtpotet i båter. Ha båtene i en plastpose eller en bolle, og hell på olje, krydre med salt og pepper. Vend på posen slik at potetbåtene får olje på seg. Legg båtene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Legg brokkolini inn i ovnen de siste 5 minuttene av steketiden. Rens granateple og lag avokadoroser. Del avokado i to, hakk forsiktig i steinen, vri rundt slik at steinen løsner og ta steinen forsiktig av kniven dersom den henger fast. Skrell avokadoen og skjær den i tynne, tynne skiver. Klem skivene utover til en lang rekke og start på den ene siden med å snurre avokadoen til en sirkel. Vips så har du en rose! Riv grønnkål i mindre biter og ha litt olje på dem, krydre med litt salt og pepper, og klem litt på grønnkalen slik at den "faller litt sammen". Anrett salaten i vide boller. Legg først litt grønnkål nederst i bollen, deretter søtpotetbåter, quinoa, brokkolini og kyllingfilet i biter. Topp med friske spirer, granateplekjerner og en fantastisk flott avokadorose.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.