
Hva med å servere sommersalaten i morsomme melonskåler?
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 544 pr pors m/dressing, 300 kcal uten dressing
Ingredienser
- 2 stk galiamelon
- 5 stk kyllingfilet eller grillet kylling (850 g råvekt)
- 1 stk avokado
- 150 g sukkererter
- 100 g rød cherry tomat
- 100 g hjertesalat
- 2 stk egg
- 1 ts flaksalt
- 1/4 ts nykvernet pepper
Sitron og korianderdressing
- 1 dl kaldpresset rapsolje
- 0,5 stk saft og skal av sitron
- 1 potte hakket frisk koriander
Slik gjør du
- Del galiamelonene i to og ta ut frøene. Skrap ut fruktkjøttet og del det i biter.
- Plukk kjøttet fra kyllingen og skjær det i mindre biter. Hvis du bruker kyllingfilet, skjær dem i strimler og krydre med salt og kvernet pepper. Stek kyllingstrimlene i middels varm panne i 2-3 minutter.
- Del avokadoen i biter, del sukkererter og tomater i to. Skyll og riv salaten i mindre biter.
- Kok eggene i 8 minutter og avkjøl. Bland alt til salaten og ha på salt og kvernet pepper.
- Visp sammen dressingen.
- Fyll melonskålene med salaten og hell dressingen over rett før servering. Legg på eggbåter og pynt med urter.