
Dette er en sunn pizza du kan ha til både middag og helgemat. Det er ingenting i veien for å bytte ut kylling med andre ting. Det er bare å prøve seg frem.
Porsjoner: 12 pizzastykker
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40 min
Kcal 219 pr stykke
Kcal per 100 gram 166
Ingredienser
Pizzafyll
- 400 g kyllingfilet
- 1 stk løk
- 1 stk rød paprika
- 1 stk Rød chili
- 100 g Lett creme fraiche
- 2 ss sweet chili saus kan sløyfes
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 250 g norvegia ost
Pizzabunn (grov)
- 3,5 dl siktet spelt/hvetemel
- 3,5 dl sammalt speltmel/hvetemel
- 3 dl vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 1 pk tørrgjær
Slik gjør du
Pizzafyll
- Skjær kyllingen i små biter og stek den på pannen med litt olje. Strø på med krydder mens du steker. Bland i løk og chili, og stek til kyllingen er ferdig. Ikke stek for lenge slik at kyllingen blir tørr.
- Bland i lett creme fraiche og sweet chili saus, og la det får et oppkok.
- Krydre med salt og pepper til du får den smaken du liker. Ta gjerne i litt jevning (maizena)slik at sausen blir litt fyldigere.
- Bland i paprika til slutt og la det putre et par minutter.
Pizzabunn
- Bland alt det tørre
- Hell i lunket vann (37grader) og olje, rør godt om og sett deigen til heving til den har blitt dobbel så stor. Det kan være lurt å dekke toppen av bollen med gladpakk og sette den på et godt og varmt sted.
- Rull ut deigen og legg den i en langpanne, ta på fyllet og ost på toppen.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-12 min.
Notater
Server gjerne med en god salat til. Hvis du ønsker fin bunn, kutter du sammalt mel og dobler siktet speltmel eller hvetemelet.