Hjem
Kyllingpizza

Kyllingpizza

Dette er en sunn pizza du kan ha til både middag og helgemat. Det er ingenting i veien for å bytte ut kylling med andre ting. Det er bare å prøve seg frem.
Porsjoner: 12 pizzastykker
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40 min
Kcal 219 pr stykke
Kcal per 100 gram 166

Ingredienser

Pizzafyll

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk Rød chili
  • 100 g Lett creme fraiche
  • 2 ss sweet chili saus kan sløyfes
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 250 g norvegia ost

Pizzabunn (grov)

  • 3,5 dl siktet spelt/hvetemel
  • 3,5 dl sammalt speltmel/hvetemel
  • 3 dl vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 pk tørrgjær

Slik gjør du

Pizzafyll

  • Skjær kyllingen i små biter og stek den på pannen med litt olje. Strø på med krydder mens du steker. Bland i løk og chili, og stek til kyllingen er ferdig. Ikke stek for lenge slik at kyllingen blir tørr.
  • Bland i lett creme fraiche og sweet chili saus, og la det får et oppkok.
  • Krydre med salt og pepper til du får den smaken du liker. Ta gjerne i litt jevning (maizena)slik at sausen blir litt fyldigere.
  • Bland i paprika til slutt og la det putre et par minutter.

Pizzabunn

  • Bland alt det tørre
  • Hell i lunket vann (37grader) og olje, rør godt om og sett deigen til heving til den har blitt dobbel så stor. Det kan være lurt å dekke toppen av bollen med gladpakk og sette den på et godt og varmt sted.
  • Rull ut deigen og legg den i en langpanne, ta på fyllet og ost på toppen.
  • Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-12 min.

Notater

Server gjerne med en god salat til. Hvis du ønsker fin bunn, kutter du sammalt mel og dobler siktet speltmel eller hvetemelet.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!