
Saftig, norsk kyllingfilet på sitt beste, servert med salat av gode rotgrønnsaker. Det slår aldri feil! Ingefær, rosenkål og fetaost gjør salaten ekstra spennende, og gir en frisk og deilig smak.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 266 pr porsjon
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet à 120 g
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1-2 ss margarin til steking
Rotgrønnsaker og fetaost:
- 3 stk gulrot
- 1 stk rødbete
- 250 g rosenkål i skiver
- 1 ts frisk revet ingefær
- 2 ss grovhakket bladpersille
- 1 ss olivenolje
- 0,5-1 stk saften av lime
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 50 g fetaost
Slik gjør du
- Skrell gulrot og rødbete. Riv først gulrot grovt på et rivjern og ha det i en bolle. Riv deretter rødbete over på en tallerken.
- Rødbeter er veldig fargesterke og vil garantert sette farge på både fingre og fjøl. Bruk derfor engangshansker og legg et ark matpapir på fjøla når du skal skrelle og rive rødbeter.
- Fres rosenkål raskt i stekepannen til den er mør. Ha den over i bollen sammen med revet gulrot. Bland også inn ingefær, persille, olivenolje og limesaft. Vend inn revet rødbete og smak til med salt og pepper. Smuldre over fetaost.
- Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne og brun kyllingfileter i 2 minutter på hver side.
- Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en fjøl mens du steker kål.
- Anrett salaten på tallerkener eller et stort fat, legg på kyllingfilet i skiver og smuldre over fetaost.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.