
Nudler av grønnsaker lager du med en skarp kniv, ostehøvel eller et spesialredskap (spiralizer). Servert med kyllingfilet og en syrlig dressing blir det en enkel og kjapp hverdagsmiddag.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 2 stk grønn squash
- 2 stk gulrot
- 0,5 stk saften av sitron
- 2 ss olivenolje
- 30 g kapers (ca 0,5 glass)
- 0,5 potte frisk basilikum
Slik gjør du
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
- Kutt squash og gulrot til tynne «nudler» med ostehøvel og kniv eller annet redskap.
- Hell av væsken på kapersen, og bland dem inn i grønnsaksnudlene sammen med sitronsaft, olivenolje og hakket frisk basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
- Legg opp på tallerken sammen med kyllingfilet.
- Bland dressingen med nudlene rett før servering. Jo lenger det blir stående, jo mer væske vil grønnsakene avgi, og etter hvert blir de uten spenst.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.