
En enkel og god kyllingrett for store og små. Du kan velge om du vil krydre den godt, eller har den mild og god.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 20 min
Kcal ca 380 kcal uten ris (kokt ris inneholder 150 kcal pr 100 gram)
Ingredienser
- 800 gr kyllingfilet
- 1 stk gul løk
- 1 stk rød paprika
- 4-5 stk sopp valgfritt
- 3 dl lett matfløte
- 0,5 stk Rød chili Valgfritt
- 1 bunt asparges Kokes, og serveres ved siden.
- 1 ss virgin rapsolje Hvis du vil ha den litt spicy kan du steke i olje med chili
- 2 dl vann
- 2 ss Creme fraiche lett
- Smak til med salt og pepper
- Maisenna jevning hvis du vil tykne sausen litt
Slik gjør du
- Del kyllingfiletene i 3-4 biter, og stek dem og løken sammen med oljen. De skal ikke bli helt gjennomstekt. For de skal koke i sausen for å bli skikkelig saftige.
- Hell på fløte og fond og spe på med vann hvis du føler du trenger det. Da det koke opp før du tar i grønnsakene.
- Ta i løk, paprika og sopp og la det koke. smak til med salt og pepper.
- Serveres med ris, asparges og paprika.
Notater
Det er også godt med chili og hvitløk i sausen for deg som vil ha litt mer smaker.
Jeg pleier også ta i litt gnocchi, for det er noe jeg liker kjempe godt.