
God og lett middagsrett med gnocchi. Smaker veldig godt og en vinner med den gode sausen til.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 20-30 min
Kcal ca 450 pr porsjon
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet
- 1 ss olje til steking
- salt og pepper krydres på kyllingen før steking
- 1 bunt frisk asparges
- 4 stk gulrøtter
- 1 stk løk
- 1 stk rødløk
- 3 båter hvitløk
- 200 g rosenkål
- 2 ss olje
- 0,5 ts salt smakes til etter behov
- 0,5 ts kvernet pepper smakes til etter behov
- 0,5 ts hvitløkssalt smakes til etter behov
- 200 g Gnocchi (kjøpes i matbutikk, spar eller OBS)
Saus
- 1 stk kyllingfond
- 3 ss Lett creme fraiche
- 0,5 liter vann tilpasses
- 0,5-1 ts hvitløkssalt
- 0,25 ts Kvernet pepper
- Maizenna jevning (lys type) Til den blir passe tykk
Slik gjør du
- Del kyllingfiletene i to, krydre filetene med litt hviltøkssalt og pepper. Stek kyllingen i olje - pass på at du ikke steker de for mye og på for høy varme, for da blir de tørre. Ta gjerne på et lokk og svak varme i slutten.
- Skjær opp grønnsakene i biter og ta dem en wokpanne eller vanlig panne. Ta i litt olje og stek på middels varme til de begynner å bli litt mykere. ca 7-10 min. Grønnsakene skal ikke være helt myke. Krydre med salt, hvitløkssalt og pepper.
- Bland vann og kyllingfond i en gryte og kok opp, ta i creme fraiche og hvitløkssalt og kok opp igjen. Deretter tar du litt og litt jevning til den blir passe tykk, smak til med salt og pepper. Da sausen koke, ta i gnocchiene og la de koke i sausen i noen minutter.
- Ta ut gnocchiene med litt saus på og bland i den ferdig woken. Da blir den litt kremet. Resten av sausen kan du bruke til servering på kyllingen.
- Du kan bruke andre grønnsaker i woken, blomkål, brokkoli , sukkererter, rød paprika, rød chili. Du kan også servere den med rørpasta og kutte ut gnocchi i woken.