
Couscous er den nordafrikanske utgaven av pasta – bittesmå kuler av semule som sveller i vann og brukes som basis for en rekke retter. Her i en rask og enkel salat med masse smak av krydder og friske urter.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 250 g fullkorncouscous
- 2 stk tomat
- 0,5 stk agurk
- 2 stk vårløk
- 8 stk tørket aprikos
- 50 g cashewnøtter
- 0,5 potte frisk basilikum
- 0,5 bunt frisk kruspersille
Dressing
- 1 stk saften av sitron
- 1 ss sukker
- 0,5 ts malt spisskummen
- 0,5 ts malt koriander
- 0,5 ts Kajennepepper
- 0,25 ts kvernet pepper
- 0,5 dl olivenolje
Slik gjør du
- Kok couscous etter anvisning på pakken. Hell den over på et fat og avkjøl. Bruk en gaffel til å gjøre couscousen luftig.
- Del tomat og agurk og fjern den myke kjernen. Del i mindre biter. Finsnitt vårløk og grovhakk aprikos, cashewnøtter persille og basilikum.
- Visp sammen ingrediensene til dressingen. bland alt og vend inn dressingen. Smak til med salt og pepper. Pynt med friske urter og server.
- Couscousen smaker nydelig til all slags grillet mat, eller som en av flere retter på en buffet.
- Den kan også brukes som en basis om du vil blande inn grillede grønnsaker eller biter av kylling eller annet kjøtt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.