Hjem
Krydret couscous

Krydret couscous

Couscous er den nordafrikanske utgaven av pasta – bittesmå kuler av semule som sveller i vann og brukes som basis for en rekke retter. Her i en rask og enkel salat med masse smak av krydder og friske urter.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 250 g fullkorncouscous
  • 2 stk tomat
  • 0,5 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 8 stk tørket aprikos
  • 50 g cashewnøtter
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 0,5 bunt frisk kruspersille

Dressing

  • 1 stk saften av sitron
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts Kajennepepper
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  • Kok couscous etter anvisning på pakken. Hell den over på et fat og avkjøl. Bruk en gaffel til å gjøre couscousen luftig.
  • Del tomat og agurk og fjern den myke kjernen. Del i mindre biter. Finsnitt vårløk og grovhakk aprikos, cashewnøtter persille og basilikum.
  • Visp sammen ingrediensene til dressingen. bland alt og vend inn dressingen. Smak til med salt og pepper. Pynt med friske urter og server.
  • Couscousen smaker nydelig til all slags grillet mat, eller som en av flere retter på en buffet.
  • Den kan også brukes som en basis om du vil blande inn grillede grønnsaker eller biter av kylling eller annet kjøtt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!