
Stekte eller ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. De serveres søte eller salte og hotte, og krydret med all verdens ulike krydder. Her er det fritt fram for å eksperimentere seg fram til sin egen favoritt!
Porsjoner: 8
Tidsbruk over 60 min
Kcal 124 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 2 bokser hermetiske kikerter eller tilsvarende utvannet og kokt
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd knust hvitløk
- 1 ss revet sitronskall
- 1 ts tørket timian
- 2 ts malt spisskummen
- 0,5 ss paprikapulver
- 1 ts kajennepepper
- 0,5 ts malt pepper
- 1 ts salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Ha kikertene i et dørslag og skyll dem godt. La dem renne godt av seg. Tørk dem med tørkepapir for å få vekk så mye fuktighet som mulig. Ha dem over i en bolle.
- Bland inn olivenolje, hvitløk, sitronskall, krydder og salt. Bland godt.
- Hell ertene ut på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 45 minutter, eller til kikertene er sprø og gyllenbrune. Bruk en stekespade og snu dem litt innimellom.
- Server med en gang.
Notater
Info!
Kikerter er glutenfrie og inneholder både fiber, vitaminer og mineraler. Framgangsmåten er den samme om du lager dem av bløtlagte og kokte kikerter, og smaken er om mulig enda bedre. Krydderet kan varieres i det uendelige med dine favorittsmaker.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.