
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 2 stk gulrot i biter
- 6 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 200 g laks eller annen rød fisk
- 200 g torskefilet eller annen hvit fisk
- 1 dl frosne erter
- 1 dl kremfløte alt. matfløte litt mindre energi
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Slik gjør du
- Kok opp fiskebuljongen i en gryte og legg i gulrotbitene. La dem koke i 3-4 minutter.
- Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper hele tiden. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
- Senk temperaturen og legg i fiskebiter og erter. La suppa trekke i ca. 5 minutter. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Dryss over finklippet gressløk.
- Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.