Hjem
Kremet fiskesuppe med tomatpesto

Kremet fiskesuppe med tomatpesto

Her er en deilig og litt annerledes fiskesuppevariant som egner seg like godt til forrett som til et fullt måltid. Vil du servere den som middag, bør du lage dobbel porsjon.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet
  • 1 ss margarin eller smør
  • 2 stk gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 stk purre
  • 0,5 stk fennikel
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpesto (rød pesto)
  • 2 dl matfløte
  • 8 dl fiskebuljong (utblandet) eller fiskekraft
  • 2 ss hakkede friske urter

Slik gjør du

  • Skjær om nødvendig vekk skinn og bein og del fiskefiletene i mindre biter. Kutt gulrot, sellerirot, purre og fennikel i fyrstikklange tynne staver eller i tynne skiver.
  • Smelt margarin eller smør i en vid kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på middels varme uten at de tar farge. Dryss over mel og rør det inn.
  • Tilsett tomatpesto, matfløte og fiskekraft. Kok opp, senk varmen og legg i fiskebitene. La suppen småkoke i 10 minutter, til fisken er ferdig.
  • Smak til med salt og kvernet pepper, dryss over hakkede urter og server suppen rykende varm.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!