Hjem
Koppkake med gulrot

Koppkake med gulrot

Raskere og enklere blir det ikke! Kake i kopp er perfekt når du får lyst på noe søtt og ikke vil lage en hel kake. Med gulrot, kesam, honning og en frisk kesamglasur på toppen blir denne også litt sunnere! Oppskriften gir en stor kopp eller to små.
Porsjoner: 1 porsjoner
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk under 20 min
Kcal 447 pr stk

Ingredienser

Kake

  • 1 stk gulrot
  • 1 stk egg
  • 1 ss mager kesam 1%
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4 ss hvetemel eller valgfritt mel
  • 2 ss honning

Glasur

  • 1 ss mager kesam 1%
  • 0,5 ts revet sitronskall
  • 0,5 ss honning

Slik gjør du

  • Skrell og riv gulrot med et rivjern.
  • Ha egg, kesam, kanel, kardemomme, bakepulver, mel og honning i en bolle og bland godt sammen.
  • Vend inn revet gulrot, men ta vare på noe til servering.
  • Hell røren over i en ildfast kopp eller form og stek i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter. Sjekk med en bakenål for å se om kaken er ferdig.
  • Rør sammen kesam, sitronskall og honning. Ha glasur og revet gulrot på kaken rett før servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!