
Kokt egg på spinatkrem, servert med grovt rugbrød og toppet med gresskarkjerner er en sunn og smakfull rett som passer godt til frokost, lunsj eller som kveldsmat.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min
Kcal 171 kcal pr prosjon
Ingredienser
- 0,5 båt hvitløk
- 1 dl Kesam mager 1%
- 100 g babyspinat
- 1 klype kayennepepper
- 1/4 ts salt
- 2 stk egg
- 2 skiver grovt rugsbrød
- 2 ss gresskarkjerner
- 1/4 ts kayennepepper
Slik gjør du
- Riv hvitløk på et lite rivjern. Ha kesam og hvitløk i en bolle. Bland inn fersk spinat og smak til med kajennepepper og salt. Kok egg i 6 minutter. De skal være «smilende». Helle kaldt vann over dem, skrell dem og sett dem til side. Fordel spinatkrem på brød. Del eggene med fingrene slik at eggeplommen renner ut litt, og sette dem på spinatkremen. Dryss over gresskarkjerner og kajennepepper og server straks.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.