Hjem
Knuste poteter

Knuste poteter

Knuste og sprø poteter med urtesmør er perfekt tilbehør til grillmaten, eller alene som en digg snacks. Potetene blir crunchy på utsiden og får en myk og god kjerne. Juster mengde chilipaste etter hvor spicy du liker det.
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 12 stk mellomstore poteter eller rester fra kokt potet
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss hakket bladpersille

Urtesmør

  • 150 g romtemperert smør
  • 0,5 stk skall fra sitron
  • 0,5 pk bladpersille
  • 2 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 3 båter hvitløk

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200°C.
  • Kok poteter møre i en kjele med vann. Det er viktig at potetene blir ordentlig myke slik at de blir lette å knuse senere.
  • Fordel kokte poteter utover et stekebrett med bakepapir, og bruk undersiden av et stort glass til å mose dem.
  • Pensle potetene med olje og dryss over salt og pepper. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
  • Lag urtesmør ved å blande sammen romtemperert smør, hakket bladpersille, revet sitronskall, chilipasta og revet hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  • Ta stekebrettet ut av ovnen og fordel en teskje urtesmør på hver potet. Sett brettet tilbake i ovnen i 5 minutter til smøret har smeltet.
  • La potetene avkjøles litt før du legger dem over på et serveringsfat. Dryss over revet parmesan og hakket persille.
  • Server knuste poteter som en egen rett med dip, eller som tilbehør til grillmaten.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!