Hjem
Knekkebrød av surdeigsstarter

Knekkebrød av surdeigsstarter

Har surdeigsstarteren din vokst seg for stor? Når starteren mates jevnt og trutt kan det bli mye «discard», altså rester av surdeig. Bruk restene til å lage noe godt – for eksempel disse deilige knekkebrødene med masse frø!
Du kan bruke både aktiv og ikke-aktiv starter når du skal lage knekkebrød. En aktiv starter gir mer porøse knekkebrød som er rundere i smaken. Mens en ikke-aktiv starter gjør at knekkebrødene blir tynnere, og litt syrlige i smaken.
Porsjoner: 1 porsjon
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • ca 100 g surdeigstarter enten aktiv eller ikke aktiv - se ovenfor.
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du

  • Hell surdeigsstarter utover på et bakepapirkledd stekebrett. Smør starteren ut i et jevnt, tynt lag.
  • Dryss på havregryn, gresskarkjerner, linfrø, chiafrø, og gjerne litt flaksalt på toppen.
  • Sett stekebrettet i ovn på 180 °C til knekkebrødet er helt sprøtt, 10-15 minutter.
  • Er det vanskelig å få helt spøtt kan det lønne seg å ta av bakepapiret, og steke knekkebrødet noen minutter til.
  • Avkjøl knekkebrødet på rist, før du bryter det i passende store biter.
  • Oppbevar knekkebrødene tørt i en kakeboks, eller tett boks med lokk.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!