
Har surdeigsstarteren din vokst seg for stor? Når starteren mates jevnt og trutt kan det bli mye «discard», altså rester av surdeig. Bruk restene til å lage noe godt – for eksempel disse deilige knekkebrødene med masse frø!Du kan bruke både aktiv og ikke-aktiv starter når du skal lage knekkebrød. En aktiv starter gir mer porøse knekkebrød som er rundere i smaken. Mens en ikke-aktiv starter gjør at knekkebrødene blir tynnere, og litt syrlige i smaken.
Porsjoner: 1 porsjon
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- ca 100 g surdeigstarter enten aktiv eller ikke aktiv - se ovenfor.
- 6 ss lettkokte havregryn
- 3 ss gresskarkjerner
- 2 ss linfrø
- 1 ss chiafrø
- 1 ts flaksalt
Slik gjør du
- Hell surdeigsstarter utover på et bakepapirkledd stekebrett. Smør starteren ut i et jevnt, tynt lag.
- Dryss på havregryn, gresskarkjerner, linfrø, chiafrø, og gjerne litt flaksalt på toppen.
- Sett stekebrettet i ovn på 180 °C til knekkebrødet er helt sprøtt, 10-15 minutter.
- Er det vanskelig å få helt spøtt kan det lønne seg å ta av bakepapiret, og steke knekkebrødet noen minutter til.
- Avkjøl knekkebrødet på rist, før du bryter det i passende store biter.
- Oppbevar knekkebrødene tørt i en kakeboks, eller tett boks med lokk.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.