
Pizzaiola er italiensk kjøttrett med røtter i Napoli som fritt oversatt betyr «kjøtt på pizzavis», storfekjøtt som får koke lenge i en god tomatsaus.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 400 g karbonadedeig
- 1 stk finhakket løk
- 2 båter finhakket hvitløk
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 2 ss tomatpurè
- 0,5 ts pepper
- 1 ts salt
- ca 1 dl vann
Slik gjør du
- Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
- Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne.
- Dryss over basilikum.
- Server kjøttsausen med pasta og revet parmesan, eventuelt annen ost.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.