
En sunn og næringsrik kjøleskapsgrøt med smak av gulrotkake! Frokost eller matpakke du lager på bare 5 minutter – resten gjør seg selv i kjøleskapet over natten.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
- 2 dl lettkokte havregryn
- 1 ss chiafrø
- 1 ss linfrø
- 0,5 ts malt kanel
- 0,25 ts malt kardemomme
- 1,5 ss rosiner
- 1 stk gulrot
- 0,5 stk eple
- 2 dl havremel, eventuelt annen melk
- 2 ss yoghurt naturell
Til Servering:
- 1 ss yoghurt
- 1 ss grovhakkede mandler
- 1 ss lønnesirup
Slik gjør du
- Lag en stor porsjon i ett glass, eller 2 mindre porsjoner i to glass. Grøten kan fint stå noen dager, så om du vil "mealpreppe" - juster gjerne opp oppskriften og lag flere glass når du først er i gang.
- Finn frem et glass med lokk. Skal du pakke det med deg i skolesekken eller veska, sørg for at glasset med lokk er helt tett.
- Ha havregryn, chiafrø, linfrø, kanel, kardemomme, og rosiner i glasset.
- Riv gulrot og eple fint, og ha det i glasset.
- Hell i havremelk og ha i yoghurt naturell før du rører alt raskt sammen i glasset.
- Skru på lokket, og sett glasset i kjøleskapet i minst fire timer, gjerne over natten. Skal du ta med glasset i skolesekken kan du blande grøten på morgenen, da er den klar til lunsj.
- Ha gjerne litt ekstra yoghurt naturell, grovhakkede mandler og lønnesirup over før du skal spise.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.