Hjem
Kalkunsuppe med ingefær og chili

Kalkunsuppe med ingefær og chili

En spicy, klar suppe med kalkun - varmende og god! Perfekt å lage om du har rester av kalkun fra jule- eller nyttårsmiddagen. Du kan selvfølgelig også bruke kylling om du har det.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkelt
Tidsbruk under 20 min
Kcal 240

Ingredienser

  • 1 stk Rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk stjerneanis
  • 0,5 stk sitrongress (delt i 2)
  • 2 ss revet ingefær
  • 2 stk Gulrot
  • 1 stk løk i tynne skiver
  • 400 g stekt kalkunkjøtt, gjerne rester

Slik gjør du

  • Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten. Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter. Riv kalkunkjøttet i mindre biter. Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!