Hjem
Kalkunbiff med byggryn

Kalkunbiff med byggryn

Kjøp ferdige kalkunbiffer eller skjær dine egne fra en kalkunfilet. I denne oppskiften er det bereget 150 gram per biff. Byggryn med urter og saus med ingefær, hvitløk, soyasaus og granateplekjerner er spennende tilbehør.
Porsjoner: 2
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 529 kcal pr porsjon

Ingredienser

  • 100 g byggryn bløtlegges gjerne dagen før
  • 2 stk kalkunbiff à 150 g
  • 1 ss margarin til steking

Saus

  • 0,5 stk finhakket rødløk
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss sukker kan bruke sukrin
  • 4 ss soyasaus
  • 0,5 stk saften av sitron
  • 0,5 stk kjerner fra granateple
  • 4 ss bladpersille
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  • Kok byggryn i 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
  • Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med margarin i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
  • Stek rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.
  • Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.
  • Server kalkunbiff med blandet salat.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!