
Kjøp ferdige kalkunbiffer eller skjær dine egne fra en kalkunfilet. I denne oppskiften er det bereget 150 gram per biff. Byggryn med urter og saus med ingefær, hvitløk, soyasaus og granateplekjerner er spennende tilbehør.
Porsjoner: 2
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 529 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 100 g byggryn bløtlegges gjerne dagen før
- 2 stk kalkunbiff à 150 g
- 1 ss margarin til steking
Saus
- 0,5 stk finhakket rødløk
- 2 ss finhakket ingefær
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 ss sukker kan bruke sukrin
- 4 ss soyasaus
- 0,5 stk saften av sitron
- 0,5 stk kjerner fra granateple
- 4 ss bladpersille
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Kok byggryn i 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
- Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med margarin i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
- Stek rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.
- Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.
- Server kalkunbiff med blandet salat.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.