Hjem
Julebiscotti

Julebiscotti

Biscotti – nydelige, italiensk kjeks med lang holdbarhet. Perfekt til å dyppe i kaffen. For mange er dette allerede en klassiker blant de syv slagene til jul. Bakt med spelt og julet opp med litt tranebær! Disse er gode året rundt. Du kan også erstatte stjerneanis med anis for å dempe julesmaken litt.
Porsjoner: 60 stk

Ingredienser

  • 200 g grovhakkede mandler
  • 3 stk eggeplommer
  • 200 g sukrin gold
  • 2 ss vaniljesukker
  • 3 stk eggehviter
  • 1 klype salt
  • 1,5 stk skallet av sitron
  • 400 g siktet spelt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 50 g tørkede tranebær

Slik gjør du

  • Risk mandlene forsiktig i en tørr stekepanne
  • Riv sitronskallet (kun det gule)
  • Skill eggehvitene
  • Mix sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med håndmikser til det blir kremete.
  • Visp eggehvitene stive sammen med saltet, og vend den forsiktig inn i eggekremen, litt av gangen
  • Tilsett mandler og revet sitronskall, og rør deretter siktet spelt, bakepulver, samt tranebærene forsiktig inn. Det skal bli en ganske fast deig.
  • Del geien i 3 emner som fulles til tykke pølser á 30 cm. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og 6 cm brede.
  • Stek dem på ca 175 grader i 30-35 min. Når de er ferdige skjerer du dem på skrå ca 1 cm brede. Avkjøles på rist.
  • Er veldig gode til kaffen, de skal bli tørre og harde.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!