
En curry kan man lage kjapt, ingrediensene stekes i pannen og mikses i en foodprosessor, kok noen egg så har du en perfekt middag.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 521 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 100 g fullkornris
- 1 stk løk
- 8 båter hvitløk
- 2 cm frisk ingefær
- 2 stk Rød chili
- 2 ss rapsolje
- 2 ts garam masala
- 1 ts gurkemeie
- 2 ts valmuefrø
- 1 ts salt
- 4 stk tomat
- 2 dl vann
- 4 stk egg
- 1 dl hakket koriander
- 1 ss saften av sitron
Slik gjør du
- Kok ris etter anvisning på pakken. Skrell løk, hvitløk og ingefær og del i grove biter. Del chilien i to og rend bort frøene, kutt resten grovt. Ha det i en foodprosessor og kjør i noen minutter til alt har blitt til en grov puré. Stek pureen i en panne sammen med olje og tilsett krydder. Hakk tomat i grove biter og ha i pannen. La det steke noen minutter til tomatene er bløte. Ha alt i en foodprosessor igjen og miks det hele sammen med vann. Ha pureen tilbake i pannen. Kok egg 6-8 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to. Server curryen rykende varm med egg, grovkuttet koriander, sitronsaft og ris.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.