Hjem
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 306

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 1/4 ts pepper

suppe

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk Rød chili
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks hermetiske røde linser à 380g
  • 1 boks hermetiske tomater à 390g
  • 1 l hønsebuljong
  • 0,5 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  • Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank. PS! Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  • Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen.
  • Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  • Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten vil da øke.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!