
Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 306
Ingredienser
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss olje til steking
- 0,5 ts salt
- 1/4 ts pepper
suppe
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk Rød chili
- 1 ss olje til steking
- 1 boks hermetiske røde linser à 380g
- 1 boks hermetiske tomater à 390g
- 1 l hønsebuljong
- 0,5 ts salt
- 1/4 ts pepper
Slik gjør du
- Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank. PS! Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
- Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen.
- Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten vil da øke.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.