
Dette er den ultimate pizzasausen når du har litt ekstra tid til overs. Når tomatsausen koker lenge utvikles smakene og du ender opp med en rund og smakfull pizzasaus.
Porsjoner: 1 porsjon
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
- 1 stk løk
- 2 båter hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 3 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ts kajennepepper
- 2 ts tørket oregano
Slik gjør du
- Kjøp gode tomater når du skal lage pizzasaus. Jo bedre kvaliteten er, jo bedre vil sausen smake. Bruk plommetomater fra Strianese eller Mutti for best resultat.
- Rens løk og hvitløk, og finhakk dem.
- Fres løken på middels varme i en gryte med olje til den er blank.
- Tilsett hermetiske tomater, salt, sukker, kajennepepper og oregano.
- Kok opp og la koke i 1 time under lokk.
- Mos tomatene lett med en sleiv og kok videre i 1 time til. Juster smaken etter egen gane, kanskje trenger sausen litt mer sukker, salt eller pepper?
- Bruk sausen med engang eller frys ned i porsjonsstørrelser. Overmodne tomater er genialt å bruke i en langtidskokt pizzasaus. Bak dem i ovnen før koking, for å få frem best mulig smak i tomatene.
Notater
Denne sausen er perfekt oppå en hjemmelaget pizzadeig. Prøv også vår enkleste pizzasaus når du trenger en saus på 1-2-3!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.