Hjem
Hjemmelaget pizzasaus

Hjemmelaget pizzasaus

Dette er den ultimate pizzasausen når du har litt ekstra tid til overs. Når tomatsausen koker lenge utvikles smakene og du ender opp med en rund og smakfull pizzasaus.
Porsjoner: 1 porsjon
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts tørket oregano

Slik gjør du

  • Kjøp gode tomater når du skal lage pizzasaus. Jo bedre kvaliteten er, jo bedre vil sausen smake. Bruk plommetomater fra Strianese eller Mutti for best resultat.
  • Rens løk og hvitløk, og finhakk dem.
  • Fres løken på middels varme i en gryte med olje til den er blank.
  • Tilsett hermetiske tomater, salt, sukker, kajennepepper og oregano.
  • Kok opp og la koke i 1 time under lokk.
  • Mos tomatene lett med en sleiv og kok videre i 1 time til. Juster smaken etter egen gane, kanskje trenger sausen litt mer sukker, salt eller pepper?
  • Bruk sausen med engang eller frys ned i porsjonsstørrelser. Overmodne tomater er genialt å bruke i en langtidskokt pizzasaus. Bak dem i ovnen før koking, for å få frem best mulig smak i tomatene.

Notater

Denne sausen er perfekt oppå en hjemmelaget pizzadeig. Prøv også vår enkleste pizzasaus når du trenger en saus på 1-2-3!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!