Hjem
Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

Granolaen er veldig god å strø eller blande sammen med yoghurt. Du kan også blande yoghurt og cottage cheese sammen til en god blanding og strø granola på toppen. Det er også godt med litt bær (jordbær, blåbær og bringebær) på toppen.
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 40 min
Kcal 105 pr 25 gram
Kcal per 100 gram 420 420

Ingredienser

  • 150 g havregryn lettkokte
  • 100 g havregryn store
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g solsikkekjerner
  • 30 g gresskarkjerner
  • 30 g peanøtter, salte grovhakkes
  • 50 g mandler grovhakkes
  • 50 g tørket frukt mango, rosiner etc.
  • 15 g akasiehonning
  • 100 g eplemost el eplejuice
  • 1 ts vaniljeekstrakt kan sløyfes
  • 30 g sukrin gold

Slik gjør du

  • Varm opp eplemost, honning, vaniljeekstrakt og sukrin gold i en kjele til alt har blandet seg
  • Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle - ikke tørket frukt
  • Tilsett væsken og rør alt godt sammen
  • Fordel blandingen på et stekebrekk. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 min. Blandingen skal bli lett gylden og sprø. Rør litt underveis.
  • Når granolaen er avkjølt kan du blande i tørket frukt (små biter) rosiner kan være hele.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!