
Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk – fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40-60 min
Ingredienser
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0,5 ts malt muskat
- 200 g seifilet eller annen kokt fisk
- 100 g makaroni
- 0,5 stk purre i tynne skiver
- 3 stk egg
- 2 stk griljermel
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
- Spe med melken og rør godt mellom hver speing. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper. Ta kjelen av varmen.
- Kok fisken, dersom den er rå. Rester etter gårsdagens fiskemiddag kan også fint brukes. Bruk fingrene til å dele den i mindre biter.
- Kok makaroni etter anvisning på pakken.
- Skill eggene og visp én og én eggeplomme inn i sausen. Bland inn fisk, makaroni og purre.
- Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i blandingen.
- Varm stekeovnen til 200°C. Smør en ildfast form med litt smør og hell blandingen i formen. Dryss over griljermel og sett formen litt lavt i ovnen i 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og gyllen.
- Server fiskegratengen med brunet smør og kokte poteter. Mange vil gjerne også ha kokte grønnsaker, råkost eller en grønn salat til fiskegrateng.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.