Hjem
Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk – fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts malt muskat
  • 200 g seifilet eller annen kokt fisk
  • 100 g makaroni
  • 0,5 stk purre i tynne skiver
  • 3 stk egg
  • 2 stk griljermel

Slik gjør du

  • Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
  • Spe med melken og rør godt mellom hver speing. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper. Ta kjelen av varmen.
  • Kok fisken, dersom den er rå. Rester etter gårsdagens fiskemiddag kan også fint brukes. Bruk fingrene til å dele den i mindre biter.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Skill eggene og visp én og én eggeplomme inn i sausen. Bland inn fisk, makaroni og purre.
  • Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i blandingen.
  • Varm stekeovnen til 200°C. Smør en ildfast form med litt smør og hell blandingen i formen. Dryss over griljermel og sett formen litt lavt i ovnen i 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og gyllen.
  • Server fiskegratengen med brunet smør og kokte poteter. Mange vil gjerne også ha kokte grønnsaker, råkost eller en grønn salat til fiskegrateng.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!