
Indrefilet av svin er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er i tillegg mager. I denne oppskriften serverer vi svinefileten med ratatouille - klassisk fransk tilbehør med masse deilige grønnskaker.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40
Kcal 374 pr porsjon (uten brød, pasta, ris)
Ingredienser
- 600 g indrefilet av svin
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 ss olje
- 2 ss hakket bladpersille, timian eller salvie
Ratatouille
- 1 stk vårløk
- 4 stk tomat
- 1 stk grønn squash
- 1 stk aubergine
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 båt hvitløk
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Skjær løk, tomat, squash, aubergine og paprika i grove terninger. Fres grønnsakene raskt i en varm panne med ltt olje. Ha i revet hvitløk og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene over i en ildfast form. Krydre svinefilet med salt og pepper. Brun fileten raskt i stekepanna slik at den får en gyllen farge rundt det hele. Rull fileten i grovhakkede urter og legg den over grønnsakene i den ildfaste formen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Stek på 125 °C i 20-25 minutter, eller til steketermometeret viser 65 °C for medium og 70 °C for medium pluss stekt. Server gjerne svinefileten med ris, pasta eller potet. (Kaloriene her kommer i tillegg)
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.