
Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. Grove scones passer til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet.
Porsjoner: 10 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 200 kcal pr stk
Ingredienser
- 340 g siktet spelt/hvetemel
- 100 g havremel
- 1 ss bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 4 ss rapsolje
- 3 dl lettmelk
- 3 ss havregryn
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk. PS! Om du ikke får tak i havremel, kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
- Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete.
- Ha deigen på midten av en stekeplate med bakepapir. Form og trykk ut deigen til den har en rektangulær form, ca 25 x 15 cm. Bruk en kniv og skjær rektangelen i åtte like firkantede deler, men ikke skjær helt igjennom.
- Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.