Hjem
Sunnere havrekjeks

Sunnere havrekjeks

Hjemmelagde havrekjeks er enkelt å lage og godt å spise. De smaker veldig godt med smør og ost på. Server som kaffemat eller kveldskos med en varm og god kopp kakao/lett kakao.
Porsjoner: 40 stk
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 2,5 dl ekstra lettmelk
  • 50 g smør
  • 2 ss sukrin gold
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl siktet spelt mel
  • 1 dl sammalt spelt fint mel

Slik gjør du

  • bland havregryn og melk I en bolle og la det stå å trekke i minst 15 min
  • Smelt smør og bland det inn i havregrynene
  • Tilsett sukker, salt, bakepulver og ca halvdelen av melet og spar resten til du skal kjevle ut deigen
  • Strø mel på bordet og kjevle ut deigen til den blir 2-3 mm tykk. Bruk et glass til å stikke ut kjeksene, og bruk en stekespade for å legge kakene på bakepapiret. Husk å prikke dem godt med en gaffel.
  • Stekes på nederste rille på 200 grader i 12-15 min (de skal være gylne) Steketiden varierer alt etter tykkelsen på kjeksene.
  • Legg kjeksene på avkjøling og oppbevar i tett boks.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!