
Hjemmelagde havrekjeks er enkelt å lage og godt å spise. De smaker veldig godt med smør og ost på. Server som kaffemat eller kveldskos med en varm og god kopp kakao/lett kakao.
Porsjoner: 40 stk
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 6 dl havregryn
- 2,5 dl ekstra lettmelk
- 50 g smør
- 2 ss sukrin gold
- 0,5 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 dl siktet spelt mel
- 1 dl sammalt spelt fint mel
Slik gjør du
- bland havregryn og melk I en bolle og la det stå å trekke i minst 15 min
- Smelt smør og bland det inn i havregrynene
- Tilsett sukker, salt, bakepulver og ca halvdelen av melet og spar resten til du skal kjevle ut deigen
- Strø mel på bordet og kjevle ut deigen til den blir 2-3 mm tykk. Bruk et glass til å stikke ut kjeksene, og bruk en stekespade for å legge kakene på bakepapiret. Husk å prikke dem godt med en gaffel.
- Stekes på nederste rille på 200 grader i 12-15 min (de skal være gylne) Steketiden varierer alt etter tykkelsen på kjeksene.
- Legg kjeksene på avkjøling og oppbevar i tett boks.