Hjem
Hasselbackepler

Hasselbackepler

Du har kanskje hørt om hasselback-poteter som blir stekt i ovn med smør. Her bruker vi epler og gjør det samme, men med sukker og kanel.
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 6 stk epler
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

  • Skrell eplene og fjern kjernen. Del de i to på midten og legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  • Legg eplene i en ildfastform. Smelt smør og hell det jevnt over eplene.
  • Strø sukker og kanel på eplene og stek dem på midterste rille i ovnen i ca. 12 minutter til de har blitt myke og fått en gyllen og fin farge.
  • Server gjerne hasselbackeplene med en kule vaniljeis
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!