
Du har kanskje hørt om hasselback-poteter som blir stekt i ovn med smør. Her bruker vi epler og gjør det samme, men med sukker og kanel.
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 6 stk epler
- 100 g smør
- 3 ss sukker
- 1 ts malt kanel
Slik gjør du
- Skrell eplene og fjern kjernen. Del de i to på midten og legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
- Legg eplene i en ildfastform. Smelt smør og hell det jevnt over eplene.
- Strø sukker og kanel på eplene og stek dem på midterste rille i ovnen i ca. 12 minutter til de har blitt myke og fått en gyllen og fin farge.
- Server gjerne hasselbackeplene med en kule vaniljeis
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.