Hvordan kan du få et sunt forhold til mat?

Det finnes ingen magisk formel!

Det er ingen magisk formel, eller en type mat når det gjelder å spise næringsrik mat. Kroppen trenger variert kost over lang tid.

Vi trenger et sunt forhold til mat. Dette kan være løsningen i kampen mot kiloene. Vi er vanedyr som handler den samme maten. Vanene er trygge, men kan være skadelige, særlig når det gjelder mat. Kanskje er du av dem som må ha smågodt hver gang du er på kino? Eller litt snacks i reklamepauser på tv? Ofte henger overspising eller sug etter snacks og søtsaker sammen med at du er sliten. Er du sliten fortjener du noe ekstra godt, som f.eks. sjokolade.

Ofte går det raskt å lage et belønningsmønster det er vanskelig å bryte. Er du sliten, blir rutinen å spise en sjokolade, og belønningen, følelsen av sukkerkicket sjokoladen gir. Det som skjer i hjernen er en nevrologisk kobling som oppstår mellom følelsen av å være sliten og suget etter sjokolade.

Heldigvis kan mønsteret brytes!

Vi hjelper deg å øve inn andre rutiner som respons på det du trigges av, enten du er sliten, at du kjeder deg, at du er stressa osv.

Stopp uvanene og lag nye og bedre rutiner!