Hjem
Gulrot- og ingefærsuppe med kylling

Gulrot- og ingefærsuppe med kylling

Porsjoner: 6 pers
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 30 min
Kcal per 100 gram 48

Ingredienser

  • 8 stk Gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 fedd Kinesisk hvitløk eller vanlig hvitløk
  • 0,5 stk Rød chili
  • 2 stk Buljongterninger m/kylling
  • 1 liter vann
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl Lett creme fraiche eller lettrømme
  • 400-600 g kyllingfilet
  • Smak til med salt og pepper
  • Frisk koriander på toppen
  • 2 ss Ingefær

Slik gjør du

  • Skjær opp gulrot, løk, ingefær og chili i småbiter. Surr grønnsakene i olje noen få min.
  • Kok opp vann og løs opp buljongen. Ta i grønnsakene og appelsinjuice. La suppen koke til gulrøttene er kokte.
  • Skjær opp kyllingen i biter og stek i olje, krydre med salt og pepper og chiligkrydder.
  • Tilsett creme fraiche og mos suppen med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Ta i kyllingbitene. Dryss fersk koriander på før servering.

Notater

Det er god å servere focaccia brød til.
Ønsker du å dele denne oppskriften?