Hjem
Gule bomber / makroner med gul krem

Gule bomber / makroner med gul krem

Små nøttemakroner med gul krem – også kaldt gule bomber! Og, det er nettopp det det er, en smakseksplosjon i munnen som minner om deilig suksessterte! Glutenfrie er de forresten også!
Porsjoner: 60 stk
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

Gul krem

  • 4 stk eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør

Makroner

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk eggehvite
  • 150 g melis

Pynt

  • 50 g sjokolade
  • 5 stk grovhakkede hasselnøter eller mandler kan sløyfes

Slik gjør du

  • Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker til gul krem. Varm det opp over middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
  • Mal hasselnøtter eller mandler i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.
  • Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i melis litt etter litt og pisk til stiv marengs.
  • Vend malte hasselnøtter eller mandler forsiktig inn i marengsen ved å bruke en slikkepott.
  • Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter som (ca. 2 cm i diameter) på en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Stek de små nøttemakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
  • La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
  • Sett sammen nøttemakronene. Fyll den gule kremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.
  • Smelt litt sjokolade i vannbad eller micro. Fyll sjokoladen i en liten sprøytepose og dekorer de små nøttemakronen med striper av sjokolade. Dryss eventuelt på litt grovhakket nøtter som pynt.

Notater

Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar dem i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil en uke, eller legg dem i fryseren. 
 
Oppskrift fra: Matprat
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!