
Grove pizzasnurrer er supert i matpakken. Du kan variere pizzasnurrene med skinke, kjøttdeig eller grønnsaker – valget er ditt!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
- 4 dl lunket vann
- 25 g gjør
- 2 ss olje
- 0,5 ts salt
- 6 dl hvetemel
- 4 dl fin sammalt hvete
Fyll
- 1 dl pizzasaus
- 4 dl revet ost
- 150 g kokt skinke stekt karbonadedeig eller hakkede grønnsaker
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. Kna deigen godt og la den heve i ½ time, eller til dobbel størrelse.
- Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på pizzasausen og fordel fyllet og osten. Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.
- Skjær 3 cm brede stykker av rullen og legg på et stekebrett med bakepapir. Trykk eventuelt snurrene litt ned, så de blir bredere og ikke så høye). Etterhev i ca. 20 minutter.
- Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.