
Julegeiter hører til i juletiden i Rogaland. De smaker veldig godt med smør og brunost eller annet godt pålegg. Disse geitene er litt grovere med spelt- og rugmel, havregryn og sirupen er byttet ut med fibersirup.
Porsjoner: 24 stk
Ingredienser
- 500 gram siktet spelt
- 400 gram sammalt spelt
- 300 g rugmel
- 150 g lettkokte havregryn
- 150 gram smør
- 3 stk egg
- 1 pk tørrgjær
- 100 g sukrin gold
- 250 g fibersirup Gold (funksjonell mat)
- 6 dl ekstra lett melk
Slik gjør du
- Bland tørrgjæren og sukrin gold i melet
- Smelt smøret og lunk melken, og blant deretter inn egg og sirup
- Hell væsken i melet og bland godt uten å elte for mye. Tilsett eventuelt litt mer mel til en passe løs deig.
- La deigen heve 2 timer
- Trill ut litt avlange boller og klipp hakk i hver ende.
- Etterhev i ca 45 minutter
- Pensle med egg eller melk og stek dem ved 180 grader i ca 18-20 min. De skal være gylne.