Hjem
Grove julegeiter

Grove julegeiter

Julegeiter hører til i juletiden i Rogaland. De smaker veldig godt med smør og brunost eller annet godt pålegg. Disse geitene er litt grovere med spelt- og rugmel, havregryn og sirupen er byttet ut med fibersirup.
Porsjoner: 24 stk

Ingredienser

  • 500 gram siktet spelt
  • 400 gram sammalt spelt
  • 300 g rugmel
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 gram smør
  • 3 stk egg
  • 1 pk tørrgjær
  • 100 g sukrin gold
  • 250 g fibersirup Gold (funksjonell mat)
  • 6 dl ekstra lett melk

Slik gjør du

  • Bland tørrgjæren og sukrin gold i melet
  • Smelt smøret og lunk melken, og blant deretter inn egg og sirup
  • Hell væsken i melet og bland godt uten å elte for mye. Tilsett eventuelt litt mer mel til en passe løs deig.
  • La deigen heve 2 timer
  • Trill ut litt avlange boller og klipp hakk i hver ende.
  • Etterhev i ca 45 minutter
  • Pensle med egg eller melk og stek dem ved 180 grader i ca 18-20 min. De skal være gylne.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!