Hjem
Grove boller fyllt med bær

Grove boller fyllt med bær

Hveteboller med havre og fullkornsmel i deigen gir litt grovereboller med mer smak. Vi har fylt bollene med kremost og deilige, friske bær.
Porsjoner: 24 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

Boller

  • 750 g hvete/speltmel
  • 150 g fullkornhvetemel/sammalt hvete fin
  • 120 g lettkokte havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 7 dl lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 1 stk egg til pensling
  • 150 g smør

Pynt

  • 1 pk kremost naturell à 200 g
  • 200 g friske bær bringebær, blåbær eller bjørnebær, eller blanding
  • 1 ss melis

Slik gjør du

  • Ha mel, havregryn, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren.
  • Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter.
  • Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Elt deigen i 5-10 minutter.
  • Kutt smør i terninger og tilsett i deigen.
  • Elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen blir myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.
  • Dekk til deigen og la heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse. Del deigen i 24 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk til bollene og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle bollene med egg, alternativt litt vann. Stek dem midt i ovnen på 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
  • Del bollene i to. Smør på et lag kremost. Legg på bær, gjerne en miks av blåbær, bringebær og bjørnebær. Legg på toppen og avslutt med et lite melisdryss.
  • Om du ønsker en ekstra luftig kremost kan du vispe den før du smører den på bollene.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!