
Hveteboller med havre og fullkornsmel i deigen gir litt grovereboller med mer smak. Vi har fylt bollene med kremost og deilige, friske bær.
Porsjoner: 24 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
Boller
- 750 g hvete/speltmel
- 150 g fullkornhvetemel/sammalt hvete fin
- 120 g lettkokte havregryn
- 1 dl sukker
- 2 ts malt kardemomme
- 7 dl lettmelk
- 1 pk gjær
- 1 stk egg til pensling
- 150 g smør
Pynt
- 1 pk kremost naturell à 200 g
- 200 g friske bær bringebær, blåbær eller bjørnebær, eller blanding
- 1 ss melis
Slik gjør du
- Ha mel, havregryn, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren.
- Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter.
- Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Elt deigen i 5-10 minutter.
- Kutt smør i terninger og tilsett i deigen.
- Elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen blir myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.
- Dekk til deigen og la heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse. Del deigen i 24 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
- Dekk til bollene og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle bollene med egg, alternativt litt vann. Stek dem midt i ovnen på 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Del bollene i to. Smør på et lag kremost. Legg på bær, gjerne en miks av blåbær, bringebær og bjørnebær. Legg på toppen og avslutt med et lite melisdryss.
- Om du ønsker en ekstra luftig kremost kan du vispe den før du smører den på bollene.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.